...neboť kdo se může chlubit tím,
co by nejeden nazval nevšedním -
totiž míti tak dobré vztahy se svým bratrancem,
že by jej ve vhodné chvíli mohl zváti zachráncem?
Když v onu odoplední hodinu,
nalezl v sobě hrdinu,
v strastiplné situaci na pomoc dámě v nouzi přispěchal,
ne na bujném oři, však koloběžku ku pomoci vzal.
Nuž nebojte, legenda přichází,
odlesk slávy malého hrdiny brzy zazáří...

Nestíhala jsem (zase)...
(Ano, přesně takhle začínal i můj úplně první článek zde :D snad se to nestane pravidlem pro mé příhody... :)
...a potřebovala stihnout trolejbus, kerý jel 17:09. Z baráku sem vybíhala 17:04 (podotýkám, že to je prakticky nemožné s tou krosnou, co sem měla na zádech :D) a zdrhám si tak kolem dětského hřiště... z kerého na mě zavolal malý bratranec :D ...tak sem mu mávla a on: "Nestíháš?" Já na to za běhu: "Nooo, tak trošku.. :D" Bratránek povídá: "Tak se měj!" a já: "Jó, dík, ty taky, čau..." Klasika. Zdrhám dál... najednou za mnou jakýsi šramot, tak se za běhu ohlídnu a on za mnou na koloběžce prý: "Její tempo je vražedné, jejím revírem je silnice..." :D Nemohla jsem. Tak to mě pobavilo, ale zdrhala sem dál.. (Schválně, zkuste zdrhat a chlámat se...)

...a on že: "Kdy ti to jede?" Říkám: "17:09..." On že: "A kolik je teď?" Při té představě sem se chtěla smát sama sobě, ale tipla jsem tak 17:06? :D" Konec prostě.. mimochodem, abych to doběhla, potřebovala bych tak pět minut a štěstí na zelenou. Nereálné. A on jak jel vedle, tak najednou říká: "...no a nechceš ju pučit?" Tak nad tímhle komickým momentem sem se opravdu musela na chvílu zastavit a mrkla na něho, jestli to fakt myslí vážně. Začala sem se na chvílu fakt řezat a pak sem si řekla: "Kurde, to je výzva!" Drapla sem ju a začala svištět, přitom sem se chlámala za jízdy, pač skuste si udržet balanc na kolobce s krosnou, co měla tak cca 7 kg a ještě přes patníky a jiné chodníkové záludnosti... (Jenom pro představu, jak sem asi vypadla...)


...a on chudák běžel celý ten kus za mou, resp. vedle mě, nechápu jak to stíhal, pač sem fakt valila... :D  ...takže jsem to dokonale přesně stihla! A to jenom díky jemu! AVE!!! mojemu bratrancu!! :D :)